Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

sid_cz

19. 6. 2009 7:52
zakázat

zakázat, zrušit a myslím to vážně

0 0
možnosti
PŠ(A

petr štursa (velmi arogantní)

19. 6. 2009 7:27
Zakazat, zakazat, prikazat...

Lidi, probudte se, prece nemuzete celej zivot stravit tim, ze budete neco TOMU DRUHEMU! zakazovat, nebo prikazovat. Ja nesedim doma a nevymyslim, co vam zakazat, nebo prikazat. Nekecam lidem do jejich zivota. Hrej, chlastej, kur, prezirej se, jak je libo. Jenom ta zdravotni dan a socialni davky, kdyby se zrusily...

-

Nechte je hrat. Skutecne, kdo hrat nechce, nebude ani dneska, kdo hrat chce, bude i pres zakaz. Primar to nechape - driv byly hazardni hraci taky, ale nemohli to resit legalne u lekare, tak si hodili doma masli. Bravo, doktor.

-

Jen mi prozradte tajemstvi - kdo vam dal pravo, mluvit naprosto cizim lidem do jejich zivota? Kdo vam dal pravo rozhodovat o osudech cizich rodin? Netrpite obcas mesiaskym komplexem, ze vite, co je pro ostatni lepsi?

0 0
možnosti
M

mrerich

19. 6. 2009 8:25
Re: Zakazat, zakazat, prikazat...

Za jiných okolností bych souhlasil, kdybych nebyl účastníkem jednoho takového pádu. Jeden z mých přátel do toho spadl a zadlužil nejen sebe, ale právě i firmu, která mu patří, další lidi uvedl do velkých problémů, když si od nich napůjčoval peníze a další, když jim nevyplatil mzdy. Nemuvím o rozbitých vztazích, rodině, přátelstvích.

Takže ono se nejedná o rozhodování o cizích lidech, pro mne je to rozhodování o tom, nakolik hazard může zasáhnout celé skupiny lidí, včetně mne. Jsem proti nesmyslným zákazům, ale to co píšete, je naprostý nesmysl. A když zrušil zdravotní daň, jak píšete, tak jen pod podmínkou, že léčbu následků alkoholismu a kouření si každý bude hradit ze svého... to byste se teprve divil.

0 0
možnosti
ZK

SID09

19. 6. 2009 7:08
Si myslím. že

toto je opravdu velký problém, který se v našem státě prakticky neřeší. Vidím pouze důsledky hráčské vášně - to znamená zejména exekuční příkazy, kdy si hráči půjčují peníze u nebankovních i bankovních ústavů ( na lichvářský úrok ). Dřív jsem se setkával zejména s podnikateli, kteří svoji firmu prohráli v kasinu. Teď se setkávám prakticky výlučně s exekučními příkazy na ty nejchudší - to zn. na osoby s nejnižšími příjmy. To co pak musím někdy vyslechnout není příjemné. Rodiče se snaží platit dluhy za své děti, manželka za manžela - prakticky je to ale jen pokus o zaplacení, protože dluhová past rychlých půjček, kdy nestačíte splácet pomalu ani úroky, jim nedovolí dluh umořit. Opravdu si myslím, že naprostá svoboda v tomto oboru podnikání - ( sázky a rychlé půjčky ) přináší zejména těm s nízkými příjmy mnohem víc zla a neštěstí, než skromné radosti z výhry.;-O 

0 0
možnosti
MV

Martin V

19. 6. 2009 6:56
Zákazem se nic nevyřešilo

Zákazem se nic nevyřeší, jen se sázení přesune z očí do podzemí a začne kolem toho bujet kriminální činnost v míře větší než malé.

To teprve bude zničených a zmařených životů a to asi doslovaRv

0 0
možnosti
Š

Špička

19. 6. 2009 6:26
Sociální dávky

mizí z velké části ve chřtánech různých hracích automatů. Tzv. Romové jsou štědrými sponzory. V době výplaty soc. dávek je jich v hernách plno. To vidím a mám potvrzeno.

0 0
možnosti
MD

Harvester_CZ

19. 6. 2009 6:06
Princip je jednoduchý

Hazardní hry budou vždy někde dostupné. Měly by se však trochu profesionalizovat, tj. přesunout více do kasín apod. zařízení. Tedy zpřístupnit pouze lidem, kteří na to mají a ne kde komu, kdo se potuluje po nádražích apod. Je to dost silné lákadlo pro studenty, kteří závidí spolužákovi kapesné, nebo se nechá vyprovokovat partou, už tak zadlužené zoufalce, závislé na nonstopech, atd., atd.

Problém je však nahoře. Je to jako v seriálu Ulice. Politici, zvláště ti komunální, prostě nemají zájem přijít o jistý příjem peněz. Dokud někdo, kdo je dostatečně nahoře, nezasáhne nekompromisně prosazením zákona, který by byl jen velmi těžko zrušitelný, bude to tady pořád.

0 0
možnosti
DM

G4Danny

19. 6. 2009 4:08
Sazet a hrat, to muze byt rozdil

Dulezite je, jak k tomu ten sazejici/hrac pristupuje. Pokud hraje proto, ze muze vyhrat, zacne se na to upinat a to je zacatek tragedie. Kdo hraje pro to poteseni ze hry, prijde si na sve a zridkakdy se zruinuje. Na hracich automatech - slotech - nevidim vubec nic, proc by to clovek chtel hrat pro poteseni ze hry. Nevidim duvod, proc nezakazat tenhle druh hazardu.

Nicmene kasina jsou krome hazardu take spolecenskym prostredim, udalosti, kde muze schopny clovek navazat kdejakou uzitecnou znamost. Sazeni na sport zase muze okorenit zazitek fanouskuv. A nakonec rada loterii (typicky Sazka) ze svych vydelku stedre sponzoruje atletiku a jine sporty, takze si i pravidelny sazejici muze prijit na sve. Proste to muze brat jako sve sponzorovani sportu a/nebo kultury s tim, ze ma za odmenu drobounkou sanci neco vyhrat. Tyto druhy sazeni se daji zakazat asi stejne jako se da zakazat piti alkoholu - ten je prinejmensim stejne nebezpecny a prohibice nema sanci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2703x
Neustále sleduji zprávy a nahlas přemýšlím nad tím, jak se tento svět mění a co to znamená. Vedu si také blog s videoarchivem.

Bavit se spolu můžeme i na http://twitch.tv/juppeek