Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

9. 6. 2009 8:23
Se proberte ?

Na co by pak ty správně zaháčkovaný agentury pak čerpaly státní dotace na přeškolování a zvyšování kvalifikace nezaměstnaných ? Vy chcete majitele těchto firmem připravit o zasloužený zisk ! Víte co je to stálo úsilí, než správně zatlačily na příslušné úřady práce, ministerské úředníky a poslance, aby se pro ně otevřela štědrá státní kasa ? Co na tom, že efekt je z toho nulový - hlavně, že penízky tečou !;-D

0 0
možnosti
P

perc

9. 6. 2009 9:22
Re: Se proberte ?

Naprostý souhlas. Znám případ člověka, kterému je 60 let a ze zdravotních důvodů již nemůže vykonávat svou práci, kterou dělal 42 let (strojvedoucí). Má dvě maturity, ale kdo jej dnes zaměstná? Úřad práce mu nabídl rekvalifikaci - práce na PC. Proč by to nevzal, když mu bude prodlouženo vyplácení podpory. Rekvaifikaci stejně nevyužije. Má představu, že by měl být rekvalifikován např. na vyhlášku č. 50, jelikož celý život jezdil na elektrických lokomotivách a něco o elektřině ví. Domnívá se, že by se v oboru elektro mohl dále uplatnit. To mu však nikdo nenabídl.

Jemu nabídnutou rekvalifikací utrácíme zbytečně peníze za nevhodnou rekvalifikaci a živíme mnoho soukromých firem. Takto to bohužel chodí.

0 0
možnosti
M

mrerich

9. 6. 2009 8:06
díky za diskuzi

Děkuji všem za korektní diskuzi bez politických výpadů. Kéž by se takhle diskutovalo všude :)

0 0
možnosti

ajsek

9. 6. 2009 7:45
o tom přemýšlí asi více lidí

já bych navrhoval 2-3 měsíce nechat čistě na hledání práce, potom bych za každý zaplacený den chtěl 1-3 hodiny odpracované, u chronicky nezaměstnaných třeba i nesmyslné práce (popel od hrachu, když to přeženu); pokud za tím vidíte "trest", tak já bych za tím viděl něco jiného - čím delší dobu člověk nepracuje, tím hůř si bude vůbec umět představit, že by PRAVIDELNĚ dělal, dle nějakého režimu, atd. ; časem se podle mě dostane do fáze, kdy dělat nejen nechce, ale de facto ani nemůže, prptože ho každý zaměstnavatel vyrazí po 3 dnech....

jsem přesvědčený, že současná nelehká doba ostatně podobné věci přinese (viz níže někdo o Příbrami...);

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 6. 2009 7:43
Pěkná blbost

Uvědomte si, že podporu v nezaměstnanosti nedostává nezaměstnaný od státu jako nějakou milosti, občané i podniky platí  pojištění. Takže, když člověk nemá práci, má nárok na čerpání podpory. Představte si, kdyby, po nabourání auta Vám pojištovna řekla - tak my sice pojistku zaplatíme, ale Vy musíte odpracovat 20 hodin na veřejných pracech. Asi by jste jí hnali, nebo ne??

Na  jedné straně  práce není, a na druhé straně by měli lidi nutit aby pracovali??? Ten člověk je pak na tom bitej 2x - dobu, kterou by měl věnovat shánění nového místa, zvyšování kvalifikace tráví někde u lopaty. Psychicky je na tom špatně, zaměstnání nemá, ale pracovat musí stejně, bere za to podporu - mnohem méně než minimální mzdu.

Jestliže má obec (nebo stát) nějakou práci, tak ať jí nabídne na

trhu práce.  Buď přímo nezaměstnaným, nebo nějaké firmě, která je

zaměstná. A to že nezaměstnaný nesmí opakovaně odmítnout nabízenou práci už ošetřeno je.

0 0
možnosti

ajsek

9. 6. 2009 7:50
Re: Pěkná blbost

já jsem nikdy nezaměstnaný nebyl, zaměstnávám se od roku 19991 sám, takže se přece jen neumím úplně vžít do situace člověka, který přišel o práci; ale na váš argument s pojištěním - určitě by bylo spravedlivé zohlednit, zda ten člověk pracoval a jak dlouho; spousta lidí ale nikdy nepracovala a žádné pojištění si nikdy neplatila.... jinak z druhé strany chci všechny upozornit na to, že není podle mě rozumné vytořit skupinu nuzných lidí; když pominu všechny důvody lidské, je zde jeden sociální - nemáte-li nic, nemáte již co ztratit; a zoufalý lidé dělají zoufalé věci;

0 0
možnosti
AL

avlyslakecod

9. 6. 2009 7:42
Kdyby nezaměstnaní pracovali,

už by to nebyli nezaměstnaní :-)

0 0
možnosti
JK

babacek

9. 6. 2009 7:38
Možná je to hloupost

Ona to svým způsobe je hloupost a zároveň není. Většina těch co práci hledají občas nejdou práci na černo a ...pracují a zároveň pobírají dávky což je pro ně jistě z ekonomického hlediska výhodné.

Takže práci pro obec by dělali pouze tací co nikdo nevezme ani na tu práci načerno. A tím se dostávám k jádru věci. Zaměstná tedy tyto lidi kteří nechtějí ani nepoctivci zaměstnat do trvalého pracovního poměru?

0 0
možnosti
V

vallyx

9. 6. 2009 7:12
Souhlasím

s vaším názorem. Nedávno jsem o podobné myšlence taky slyšela. Rozhodně by to bylo k užitku. Teď tu myšlenku nějak vtěsnat našim drahým politikům do i taky "těžce nabytého" programu a máme vystaráno. Ale pozor už zase slyším ty hlasy: " Těžké na organizaci, vyžaduje nová pracovní místa ....." Kecy, když se chce jde všechno, o tom něco víme všichni..

Bacha na Kocába se Stehlíkovou, mohla by v tom být schovaná diskriminace, národnostních nemakačenků. Chudáky nutíme pracovat. Ale na druhou stranu, kdyby se prošli okolo hospudy, každý vatrhl sem tam ten zbytečný plevel .... to by bylo najednou uklízíno.;-D

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 6. 2009 8:01
Re: Souhlasím

To se ví, že by to vyžadovalo organizaci, nová pracovní místa, atd. Pokud by tu práci měla dělat firma, co všechno by musela zabezpečit? Od stavebního dozoru, zajištění bezpečnostních předpisů, dodání ochranných pomůcek, zaškolení, kontrolu zda nepracují opilí či zfetování,   - je toho spousta.

A tohle všechno by musela obec zabezpečit taky. Nebo se domníváte, že by se nezaměstnaným řeklo, tady máte lopaty a jeďte, pro nás bezpečnostní předpisy neplatí???

0 0
možnosti
OU

9. 6. 2009 6:54
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2703x
Neustále sleduji zprávy a nahlas přemýšlím nad tím, jak se tento svět mění a co to znamená. Vedu si také blog s videoarchivem.

Bavit se spolu můžeme i na http://twitch.tv/juppeek