Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řeřicha, těší mne.

0 0
možnosti

Máte pravdu v tom, že čestné prohlášení (zvláště v české kotlině) nic neřeší. To se dá napsat třeba na konzumační lístek těsně před tím, než se objeví kontrola. Podle mne by zcela postačilo, kdyby se v restauracích dodržovala opatření, jako na podzim (omezení počtu lidí u stolu a celkového počtu hostů v provozovně), která by se postupně rozvolňovala.

1 0
možnosti
VB

Panu Haluzovi: přikláním se k těm západ. odborníkům, kteří na podzim očekávají už jen sem tam dozvuky infekce, možná malá lokál. ohniska, protože mezitím vzrostla kolektiv. imunita občanů: nejen z očkování, ale také velkým počtem z covidu uzdravených (jejich trvalá imunita je ověřena přes rok - Rakousko, Švédsko, SRN, USA aj.). Je ale třeba se chránit před třetími zeměmi, zvláště na Čínu bych si dala pozor, ale jejich koronaviry se vždy valí i do dalších třetích zemí i do USA či Evropy, takže pozor na jejich "turisty", podnikatele, zboží (virus se šíří i přes povrchy věcí).

0 0
možnosti
VB

Musel byste o tom něco vědět. Např. německý Institut R. Kocha varoval politiky před málo spolehlivými testy (mj. samotesty) a hlavně nepodporoval plošné testování bezpříznakových osob (to pouze rozhojní falešné výsledky a u spousty lidí to nabudí falešnou jistotu o bezinfekčnosti). Ale ani němečtí politici vždy nevnímají odborníky (bez střetu zájmů, u nás jsou někdy naopak ve střetu zájmů - podporují zisky firem), takže i v SRN se chvíli zčásti nesmyslně testovali bezpříznakoví jedinci, většinou ale jen dobrovolně, nikoli nuceně jako u nás. Při nízké nákaze v populaci se mělo testování bezpříznakových zcela zrušit, švýcarští odborníci by vám vysvětlili, že je třeba vážit prospěch a rizika: PCR či antigentest rukou profíka jsou dražší a jejich spolehlivost nelze zajistit bez zkušeného personálu, bez prověřených testů, bez určitého vybavení laboratoří apod. - to nezajistíte v každém regionu (i SRN používá PCR pro analýzu vzorků u příznakových jen ve vybraných laboratořích). U nás jsme si tedy asi 4 měsíce na testování spíše jen hráli, neprověřenými výrobky, neprověřenými laboratořemi, a nyní v tom ještě pokračujeme. Naštěstí při sluníčku virus prý slábne (pokles infekce vám ale "odborníci" se střetem zájmů vysvětlí "účinností" testování). R. Koch institut také ví, že při nízké nákaze v populaci není co testovat či analyzovat. Jsou to vyhozené peníze.

0 0
možnosti

Děkuji za názor, ale musela byste o tom něco vědět :) Že ag testy nejsou stoprocentní nebo že ministerstvo schválilo řadu pochybných se píše už několik měsíců. Pointa ovšem leží jinde - i nedokonalé testy byly schopny zachytit a z populace odfiltrovat řadu pozitivních, kteří to o sobě ani nevěděli. Pokud testy nahradíme čestným prohlášením, souhlasím, že je nejlepší a nejlevnější variantou testy prostě zrušil a přejít na modlení se, že víme co děláme.

Mimochodem, účinnost testování vysvětlují odborníci ze všech stran, z objektivního hlediska jste si nevybrala zrovna nejlepší cíl pro ironii :)

0 0
možnosti
Foto

Stav epidemie se u obyčejné chripky vyhlašuje při 1600 až 2000 nemocných na 100 tisíc. Dnes tu má kovid na konci jarní vlny cca 50, t.j. 30 x méně. Úkolem je se připravit na podzim, t.j. očkovat, hledat účinnější testování a trasování, testovat léky a ne mrhat peníze na absolutně nespolehlivé antigenní testy, kde má to čestné prohlášení někdy vyšší užitnou hodnotu.

1 0
možnosti

Čestné prohlášení má samo o sobě v naší kultuře beze cti hodnotu nula. Takže mám spíše matematický problém přijmout Vaši myšlenku ohledně testování :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2703x
Neustále sleduji zprávy a nahlas přemýšlím nad tím, jak se tento svět mění a co to znamená. Vedu si také blog s videoarchivem.

Bavit se spolu můžeme i na http://twitch.tv/juppeek