Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Saša

10. 6. 2009 10:31
O zakazovačích velmi dobře píše D-Fens.

Vřele doporčuji: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009060802

Jinak ten zákaz rozdělávat grilovací ohníčky na vlastní zahradě lidmi pod 18 let je samozřejmě ze stejné myšlenkové líhně jako nápad, aby obce přidělovaly nezaměstnaným práci.

0 0
možnosti

P.J.

10. 6. 2009 9:54
Hmm

Ne český občan, ale Úředník Obecný miluje regulace a nařízení. A víte proč?

Když je totiž celý den ho**o na práci, je potřeba vykazovat alespoň nějakou aktivitu.

A když je těch nudících se úředníků fakt hodně, vznikne nějaký podobný paskvil, jako zákaz pití piva na veřejnosti. Aspoň už víte, proč z Bruselu neustále chodí takové hovadiny...

0 0
možnosti

Saša

10. 6. 2009 10:32
Mýlíte se.

Hluboce se mýlite. Zákazy a příkazy nevymýšlejí úředníci, ale politici, kteří tak reagují na všeobecnou nesnášenlivost té části voličů, která chodí na schůze a píše do novin.

0 0
možnosti

gumidos

10. 6. 2009 9:13
Vážený pane autore

Použil jsem vyhledávač a našel onu zmíněnou vyhlášku. Je to obráceně spalovat materiály je možné pouze ve dnech, kdy není bezvětří-tedy když fouká vítr.  Má to logiku, protože při bezvětří se kouř nemusí rozptýlit a může zamořit nějaké území-např. v ďolíku. Tohle jste pochopil trošku blbě. Ani jste neřešil důvod, třeba to, že mohl někdo obtěžovat sousedy při spalování, kdy se kouř rozlézal po okolních pozemích. Dále je ve vyhlášce pojem zakázáno splaování "suchých, rostlinných materiálů"  - podle mě do toho nepatří grilovací tablety a možná ani dřevěné uhlí.  Celá vyhláška je zjevně zaměřená proti klasickým spalovačům suché trávy v jakékoliv podobě a prudičům, kteří obtěžují okolí. Povinnost dohlížet na rozdělávaní otevřeného ohně osobou starší 18 let  mi připadá už vůbec logická. Zatím jsem nestudoval nález US v této konkrétní věci, protože v podobných případech US rozhoduje vždy pro konkrétní věc a tedy neznám zdůvodnění, proč tak rozhodl a jaká chráněný zájem obec předložila. 

0 0
možnosti

gumidos

10. 6. 2009 9:21
Re: Vážený pane autore

Po  přečtení námitek správního orgánu lze dále zjistit, že překročení "regulační" pravomoci bylo námitkováno pouze pro minimální věk zmíněných spalovačů, nikoliv pro klimatické podmínky. Dále bylo reklamováno to, že odpovědnost by měl nést vlastník pozemku. Takže jsme odhalili další blbosti ve vašem článku. Ještě prostudujeme nález ÚS.

0 0
možnosti

Martin V

10. 6. 2009 7:36
Nárhy dalších článků

Abych jen nekritizoval, pár návrhů na příští články o je vám 17: nemůžete řídit auto, nemůžete chlasta, nemůžete se oženit či vdát a na závěr úplná bomba Ať je Vám kolik chcete, nesmíte čímkoliv obtěžovat své okolí

!

0 0
možnosti

mrerich

10. 6. 2009 7:56
Re: Nárhy dalších článků

Děkuji za inspiraci. Ale zkuste přemýšlet se mnou. Pokud vás vezmu doslova, tak mne opravdu obtěžují lidé, po kterých zůstává na toaletě zápach. Stejně tak mne obtěžují upocení lidé třeba v městské dopravě. Proč je tedy vyhláška pouze na obtěžování kouřem třeba ze zahradního krbu a ne na tyto věci? Je to spravedlivé?

A řízení automobilu, pití alkoholu či svatba před 18 je přeci o něčem jiném. Jak to chcete srovnat se zákazem rozdělat oheň v zahradním krbu nebo ohništi? Je to nesmysl. 

0 0
možnosti

Martin V

10. 6. 2009 7:33
Tušíte nebo nevíte

A najít důvod, proč ta obec něco takového zavedla a ten pak rozebrat by bylo moc těžké, tak jste radši napsal takový nesmyslRv

0 0
možnosti

mrerich

10. 6. 2009 8:03
Re: Tušíte nebo nevíte

Omlouvám se, zde je text:

Naše město Chrastava bylo ve své dlouhé historii postiženo mnohokrát zhoubnými požáry. Záznam z roku 1433 vypráví o tom, že město obklíčilo vojsko lužického Šestiměstí a jako pomsta za válečné výpady chrastavského hejtmana Mikuláše z Kajšperka do Lužice byla Chrastava vypálena. Trvalo obvykle desítky let, než byly vypálené budovy znovu postaveny. Při požáru, který zuřil v Chrastavě roku 1621, vyhořela mimo jiné tehdejší dřevěná budova radnice na náměstí. Nově postavená radniční budova padla za oběť požáru v roce 1642, kdy byli ve městě ubytováni chorvatští vojáci, kteří z neopatrnosti či úmyslu zapálili několik stodol.

V dnešní době patrně docházelo k tomu, že mladí lidé houfně zakládali ohně ve svých krbech, grilech a ohništích a kouř byl tak veliký, že v Chrastavě nebylo možné vyjít na ulici, neboť nebylo vidět na krok. Bylo tedy třeba přijmout opatření a toto jim zatrhnout.

Omlouvám se za humor, ale vyhláška je opravdu absurdní.

0 0
možnosti

motylek_02

10. 6. 2009 5:01
zavadejici clanek

nesmysl., proboha, proc pisete takove katastroficke extremni pripady ke kterym stejne nikdy nedojde.  chybi mi tu fakta, misto tech emocionalnich hromadek.  zajimalo by me jaky duvod mela obec , aby pristoupila k tomuto kroku.

0 0
možnosti

mrerich

10. 6. 2009 8:08
Re: zavadejici clanek

Protože vyhláška je u nás svátost a divil byste se, kvůli jakým hloupostem bývají lidé popotahováni. A nevím, co je extrémního na tom, že je vám 17, rozděláte si doma na zahradě v krbu oheň a protože soused vás zrovna nemusí (nebo nemusí vaše kamarády), tak vás napráská, že ho obtěžuje kouř. Prásk, pokuta je na světě.

0 0
možnosti

pjb1

9. 6. 2009 22:51
.

Co jste si tam zvolili, to tam máte. Při příštích volbách musíte lépe mířit.:-)Hodně štěstí.

0 0
možnosti

m. l.

9. 6. 2009 22:28
Co se dá dělat,

pro příště se holt budou muset trošku zamyslet až se bude volit starosta :-)

0 0
možnosti

mokikin

9. 6. 2009 22:21
Další vyhlášky

1) Tráva musí být zelená podle oficiálního barevného vzoru (k dostání na úřadě) 2) Po 22:00 se vypne v celé obci proud, aby jste sousedy, kteří chodí brzy spát nebudili světlem ze svých oken.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2703x
Neustále sleduji zprávy a nahlas přemýšlím nad tím, jak se tento svět mění a co to znamená. Vedu si také blog s videoarchivem.

Bavit se spolu můžeme i na http://twitch.tv/juppeek