Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nameee – podvodná síť nebo další černá díra na peníze?

Na Facebooku se v posledních dnech můžete setkat s naháněním do nové sociální sítě, která slibuje velké peníze jen z toho, že ji používáte. Jeden můj kolega se na ni podíval trochu blíž, a schytal nebývale agresivní kritiku od náborářů tohoto podivného projektu.

Síť má snahu tvářit se světově, jedná se však o projekt české firmy sídlící v Praze. Co je na něm podivného? Za vstup do sítě musíte zaplatit nemalé peníze, teprve potom se možná dozvíte, za co jste vlastně zaplatili. Tady je, jak to celé popsal kolega na portálu Stalosemi.cz.

Na internetu se v posledních dnech objevil nový projekt. Někteří facebookoví uživatelé začali spamovat své zdi odkazy typu

NAMEEE JE PRVNÍ V DEJINÁCH INTERNETU S PODOBNÝM PROJEKTEM, STAŇ SE I TY JEHO SOUČÁSTÍ

Zde je kod: vvxxxxft na Nameee.com na této první celosvětové sociální síti si mužete vydělat velké peníze!..takže neváhejte a registrujte se mezi prvníma….více info.o nameee najdete na stránkách.

Pominu-li, že už toto sdělení není pravdivé (chcete-li, je to marketingová lež), protože podobných projektů těžících z popularity Facebooku existuje celá řada, vzbuzuje tento projekt více pochybností a zdviženého obočí než radosti a nadšení, jakým se projevují jeho šiřitelé. Podíváme se tedy na několik těchto varovných znamení.

Zaplať 60 USD a pak se ptej.

Ano, schválně píšu 60 USD, protože ačkoliv  je hned na úvodní stránce napsáno „Registrace – Zpoplatněno 50 USD. A vždy bude.“, pokud dojdete až k požadavku na platbu, vyžaduje po vás systém 60 USD. Je to 50 USD + DPH, neboť firma provozující tento „celosvětový“ projekt sídlí v Praze a jedná se o rodinnou akciovou společnost.

Nicméně to by tak nevadilo jako skutečnost, že bez zaplacení tohoto registračního poplatku se do sítě prostě nezaregistrujete a nedozvíte se o ní naprosto nic. Stránky jsou poměrně chudé a po přečtení informací se dozvíte jen to, jak si budete úžasně vydělávat ze všeho, co budou ostatní uživatelé přivedení vámi platit. Žádný seznam funkcí, žádný počet již zaregistrovaných uživatelů, žádný náhled, jak komunitní stránky vypadají. Až to budí dojem, že možná žádné neexistují a po zaplacení registračního poplatku do Nameee se objeví hláška „HAHAHA, naletěl jsi. Jestli chceš peníze zpátky, přiveď další ovečky.“

Systém na první pohled silně připomíná letadlo. Peníze dostáváte z členů, které sami přivádíte. Navíc jste nuceni každý rok platit 60 USD (tedy něco přes 1000 Kč), jinak sice zůstanete členem sítě, ale nenávratně přijdete o všechny možnosti výdělku. Zajímavá je také zmínka v obchodních podmínkách, která umožňuje firmě bez důvodu a bez varování váš účet pozastavit. Jak probíhá případné vypořádání, se však již v podmínkách nepíše, je to tedy bezbolestný způsob, jak například odstavit partnera který by si nárokoval příliš velký výdělek.

Článek X.
Oprávnění Nameee
Jsme oprávněni dle svého uvážení bez předchozího vyrozumění nebo informování uživatele znepřístupnit uživatelský účet (článek III. bod 1.) nebo omezit část služeb poskytovaných Nameee, a to ve vztahu ke všem uživatelům nebo pouze ve vztahu k některým. V případě porušení bodu 3. článku III. nebo článku IV. jsme oprávněni uživatelský účet nejenom znepřístupnit, ale i smazat veškerý jeho obsah a následně odstranit, včetně zrušení partnerského kódu.

Pokud si chcete síť prohlédnout než zaplatíte, máte smůlu. Žádná cesta dovnitř není a mé opakované prosby o poslání alespoň screenshotu obrazovky byly přecházeny buď mlčením, odkazem na placenou registraci, pozváním do Prahy na živou ukázku do sídla firmy nebo nadávkami. Podle toho, koho jsem se zeptal. Za co tedy platíte? To se jen tak nedozvíte.

Na první pohled zajímavě působící věty typu

Jak můžeš vydělávat? Z reklamy – Pokud Tebou přidaný člen, nebo jakýkoliv člen týmu ve čtyřech úrovních pod tebou zaplatí reklamu, ty z ní vždy dostaneš provizi. Příklad – Kamarád tvého kamaráda má bar a za rok pro propagaci svého baru a akci na Nameee utratí 500$ Ty z toho vyděláš 15%, což je 75$, protože je pod tebou ve druhém levelu. (1. level = 20%, 2. level = 15%, 3. level = 10%, 4. level 5%). Zkus si sám spočítat, kolik pod sebou můžeš mít členů odkaz na kalkulačku. Z VIP funkcí – S rozrůstáním Nameee budou postupně spouštěny nadstandardní placené funkce pro specifické skupiny uživatelů, navýšení počtu přátel, obarvení svého profilu, zasílání hromadných zpráv, podrobné vyhledávání, seznamka, nabídka a poptávka práce atd. Z těchto funkcí znovu vyděláváš dle daného levelu (5%-20%).

atd. však ukazují, že systém sám negeneruje žádné peníze, jedni uživatelé je musí vložit a jiní uživatelé je vyinkasují, samozřejmě bez nějakého toho procenta pro provozovatele. Pokud nikdo neplatí, nemáte nic ani vy. Pouze procenta z oveček, které donutíte zaplatit registrační poplatek nebo které se rozhodnou zkusit své štěstí další rok a zaplatí obnovovací poplatek 60 USD. Není myslím třeba dodávat, že autoři a provozovatelé systému jsou tak jediní, kteří vydělají vždy, vy pak se modlete, aby některá z vašich oveček začala utrácet, jinak budete platit také jen vy.

Je více znaků, které ukazují na pravděpodobnost, že se jedná o boudu a habaďůru na vaše peníze.  Chyba systému je v tom, že je uzavřený. Za posledních tři roky jsem viděl několik sítí, které lákaly uživatele na přesně to samé – rozdělení příjmů z reklam, peníze za to, že si tam nahrají fotky, budou si posílat zprávy a psát komentáře, atd. a asi ve třech jsem byl i zapojen. Všechny chtěly využít fenoménu Facebook a malovaly lidem, jak si jejich používáním vydělají velké peníze. Zajímavé je, že všechny bez výjimky nabízely registraci zdarma. Všechny také  nakonec doplatily na nezájem inzerentů a nezájem lidí je používat, protože většina jejich přátel byla jinde. V současnosti buď již neexistují nebo skomírají na okraji zájmu, protože si v nich nikdo nevydělal, neboť peněz v systému bylo tak málo, že každý dostal jen pár drobných. Z tohoto pohledu chápu snahu firmy stojící za Nameee pojistit si peníze ročním obnovovacím poplatkem 60 USD, ale zrovna ten funguje na principu letadla, protože aby se vám jako uživateli vrátil jeden váš zaplacený poplatek, musí firma zkasírovat pět dalších členů. A pyramida roste.

Další informace o tom, kdo za firmou stojí a proč je to zajímavé, přinesu v pokračování tohoto článku, je toho více, co by měl potenciální uživatel Nameee vědět. Prosím také, pokud vám tento článek přijde užitečný, sdílejte ho a pošlete svým přátelům, společnost Nameee vyvíjí snahu naverbovat co nejvíce oveček, pojďme jí to společně trochu ztížit. Nejlépe na sociálních sítích, které jsou zdarma :-)

Jan Stroupek


Co si o tom myslíte vy? Zaregistrovali byste se do nové sociální sítě, za kterou musíte ročně platit přes 1000 Kč, ale za to máte šanci vydělávat na ostatních členech? Je či není podle vás tento projekt letadlo? Máte s touto sítí zkušenosti? Podělte se o vaše názory v diskuzi.

Autor: Milan Řeřicha | pondělí 7.3.2011 16:35 | karma článku: 18,95 | přečteno: 2085x
  • Další články autora

Milan Řeřicha

Nejsprávnější je vánočního kapra utopit, tvrdí umělá inteligence

Utrpení vánočních kaprů prodávaných z kádě pohledem umělé inteligence ChatGPT. Nejlepší je podle ní vánočního kapra utopit nebo zdrogovat.

15.12.2022 v 6:15 | Karma: 6,11 | Přečteno: 173x | Diskuse| Ostatní

Milan Řeřicha

Vláda rezignovala na testování, od úterka jedeme na dobré slovo

S novými opatřeními platícími od úterý se vláda nemazala a rovnou vyhlásila, že testování už není třeba a děj se vůle Boží.

7.6.2021 v 20:30 | Karma: 15,60 | Přečteno: 792x | Diskuse| Společnost

Milan Řeřicha

Zrušme valorizaci důchodů! Je proti přirozenosti.

Pravidelná valorizace (navýšení důchodů o růst cen tak, aby si za ně bylo možno koupit stále stejně) by si zasloužila zrušit. Nedává žádný smysl.

27.5.2021 v 19:31 | Karma: 20,04 | Přečteno: 1316x | Politika

Milan Řeřicha

Pán prstenů je rasistický film

Není možné nadále skrývat, že filmová trilogie Pán prstenů je dle dnešních měřítek plná rasismu, zesměšňování a urážek a měla by být bez náhrady smazána a herci potrestáni.

20.4.2021 v 6:44 | Karma: 17,44 | Přečteno: 472x | Diskuse| Společnost

Milan Řeřicha

Narvané obchody den před zavřením jsou přírodním zákonem

Vláda nečekaně zavřela všechny obchody na Velký pátek a z hlubin diskuzí se opět vynořili lidé nechápající přírodní zákony. Jeden obrázek napoví, proč jsou ve čtvrtek narvané obchody, jako by si lidé nemohli nakoupit jindy.

2.4.2021 v 6:50 | Karma: 35,56 | Přečteno: 1651x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024

Místopředseda slovenského parlamentu a šéf vládní Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2703x
Neustále sleduji zprávy a nahlas přemýšlím nad tím, jak se tento svět mění a co to znamená. Vedu si také blog s videoarchivem.

Bavit se spolu můžeme i na http://twitch.tv/juppeek